Het verschil tussen gedrukte mail en direct e-mail

Gedrukte mail en direct e-mail:

Twee uitstekende manieren om uw doelgroep te bereiken.

Gedrukte mail en direct e-mail zijn twee uitstekende manieren om jouw opvallende reclameboodschap naar een gerichte doelgroep te sturen. De ene offline en de andere online, beide reclamevormen hebben elk vijf voordelen waarmee je onmiddellijke reacties uitlokt van jouw publiek. Welke methode je ook kiest, je werft er beslist klanten mee!

Wat zijn de 5 pluspunten van gedrukte mail?

1. Het valt op!

Je zou misschien denken dat fysieke post verleden tijd is, maar laat dát nu net het grootste voordeel zijn! Want nu valt jouw drukwerk enorm op in de brievenbus.

2. Ontvangers openen hun post

Ten tweede openen ontvangers jouw post voor 90% van de keren en krijgt jouw op maat gemaakte persoonlijke boodschap een hoge aandacht van de lezer.

3. Een brief wekt emoties op

Een derde voordeel is dat het nostalgische gevoel van tastbaar papier voor een blijvende emotionele impact zorgt. Print heeft enkele krachtige voordelen tegenover digitale communicatie, zoals de printervaring (gevoel, impressie, geur,…), de geloofwaardigheid, de hogere aandacht van de lezer,… Indien goed gemaakt biedt direct mail steeds een hogere en blijvende impact dan e-mail. En dat geldt des te meer wanneer de brievenbus nagenoeg leeg is.

4. Je kan er iets in steken

Het consistente karakter van fysieke post heeft een ander en vierde groot voordeel: het is mogelijk om in een enveloppe voorwerpen toe te voegen. Een klein geschenk, zoals bijvoorbeeld een dunne blok Post-its of een kleine lat, blijft onder de aandacht van jouw prospects want het ligt op hun bureau. Hierdoor zullen zij jouw boodschap nog lang herinneren.

5. Je brengt twee werelden bij elkaar

Ten vijfde kan je de postbrief verbinden met de online wereld door te verwijzen naar een gemakkelijk webadres waarop lezers een persoonlijke interessante aanbieding kunnen vinden.

Kortom, gedrukte mail is van enorme waarde om een blijvende relatie met jouw doelgroep op te bouwen!

 

Wat zijn de 5 geweldige voordelen van direct e-mail?

1. Het is drie keer goedkoper

Ten eerste is direct e-mail drie keer goedkoper dan mail per post omdat er geen kosten zijn voor productie, papier of verzending.

2. Het is gericht naar specifieke ontvangers

Ten tweede adresseer je zeer gericht naar nauwkeurig gekozen e-mailadressen van diegenen die nood hebben aan jouw product of dienst.

3. De e-mail komt toe in een paar seconden

Het derde voordeel van direct e-mail is dat de verzending in één snelle klik gebeurt en jouw boodschap aankomt in slechts een paar luttele seconden.

4. Ontvangers klikken rechtstreeks door naar jouw website

Een volgend en vierde voordeel is dat lezers rechtstreeks doorgaan naar jouw website door op een simpele Call-To-Action-knop te klikken.

5. Je ziet hoeveel mensen de e-mail openen

Het laatste en vijfde pluspunt is dat je jouw goed opgestelde e-mail kan versturen aan een grote groep ontvangers, waarvan zeker een aantal mensen de e-mail zullen lezen. Hoeveel dat er precies zullen zijn, kan je nadien eenvoudig traceren met het aantal geopende e-mails.

* Tot slot krijg jij nog een bonus TIP!:

Geef jouw ontvangers de kans om een “gratis cadeautje” te krijgen. Het enige wat ze daarvoor moeten doen is hun e-mailadres invullen. Dit is zeer nuttig want daarmee kan je de geïnteresseerden met een super gerichte actie opnieuw bereiken!

Alles samengevat brengt direct e-mail jouw boodschap enorm snel en doelgericht naar een weloverwogen publiek.

Gedrukte mail en direct e-mail hebben dus talrijke voordelen om nieuwe klanten te bereiken. Voor de beste resultaten van een sterke reclameboodschap raden wij aan om

• eerst goed de noden van jouw doelgroep te bepalen met een klein onderzoek en

• een balans te vinden tussen online en offline reclameberichten. Beide kanalen versterken elkaar!

Wij wensen jou veel plezier om jouw bedrijf naar buiten te laten komen en nieuwe klanten te werven!

 

Zoek jij hulp om een goede boodschap over te brengen aan een nieuw publiek? Wij helpen jou graag mee!
✔ Goede direct e-mail opstellen met een aantrekkelijk en professioneel e-maildesign.
✔ Een gedrukte mail opmaken met een op maat gemaakte persoonlijke en geloofwaardige inhoud.

PS: Heb je nog verdere vragen over de voordelen van gedrukte mail en direct e-mail? Neem vrijblijvend contact op via telefoon 09 232 03 17 of e-mail info@demeersman.com. Het team van het reclamebureau De Meersman helpt je graag verder.

……………………………………………….

de weg naar een up-to-date bedrijfsimago