Gebruik sociale media voor verhoogd websitebezoek

Social media is een uitstekende bron van verkeer naar uw website.

Als u dit goed doet, kunt u uw websiteverkeer aanzienlijk vergroten. Bekom meer bezoekers op uw website met onze 5 direct bruikbare tips over het gebruik van sociale media. Sociale media werkt prima voor B-to-C, en wat voor B-to-B? Plaats uw website op nummer 1, en sociale media op plaats nummer 2.

5 handige tips? Hier zijn ze.

 

1. Facebook-advertenties

 

Krijgen uw doordeweekse berichten op Facebook-pagina’s minder verkeer dan vroeger? Als u in de afgelopen jaren heeft ontdekt dat het bereik en de reacties op uw berichten aanzienlijk zijn gedaald, zou u best Facebook-advertenties overwegen. Facebook-advertenties kunnen een relatief ingewikkeld platform zijn om resultaat te boeken. Bespaar beter uw geld en tijd in plaats van te proberen achterhalen hoe u conversies kunt genereren. We kunnen voor u effectieve campagnes voor uw Facebook-advertenties maken.

• Facebook-advertenties zijn nuttig als u geweldige inhoud hebt om te delen. U wilt laten zien wat het beste van uw merk is en wat het te bieden heeft.
• Uw advertenties verschijnen doelgericht: laat uw advertenties zien aan nieuwe doelgroepen en bestaande contacten.

 

2. Instagram

 

Het tweede advies over het genereren van verkeer naar uw website met behulp van sociale media is het plaatsen van Instagram-inhoud. Instagram is een effectief en gratis platform om nieuwe klanten aan te trekken voor uw bedrijf. Op voorwaarde dat u geweldige en visueel in het oog springende inhoud hebt om te delen.

• Deel leuke video’s zoals gebeurtenissen en de werking binnen het bedrijf.
• Een geweldige manier om uw volgers nieuwe berichten voor te stellen die dan doorklikken naar uw website.
• Kom in contact met uw klanten door hun berichten leuk te vinden en bouw zo een relatie op met hen.
• Ideaal dus voor imago-opbouw!

 

3. YouTube

 

Door zelfstudies, vlogs en productdemonstraties op YouTube te plaatsen, kunt u meer klanten naar uw website omleiden en ook de hoeveelheid inhoud vergroten die u op andere platforms kunt delen.

• Net als een website heeft YouTube een eigen SEO-systeem. Voordat u uw YouTube-inhoud maakt, moet u eerst naar zoekwoorden kijken zoals u dat met een blog zou doen.
• Tip: u kunt inspiratie opdoen door de functie voor automatisch aanvullen in de zoekbalken van YouTube en Google te gebruiken.

Zodra u uw zoekwoord vindt, moet u dit gebruiken in uw beschrijving, tags, uw ondertitels, de naam van uw videobestand en ook uw titel. Als u gecombineerde zoekwoorden gebruikt, wordt uw videopositie hoger. De creatie van de juiste zoekwoordcombinaties vraagt enige ervaring.

 

4. LinkedIn

 

Voor B2B-marketing is LinkedIn een business-hub waar u al uw potentiële klanten op een niet-invasieve manier kunt vinden. Als u hiermee goed omgaat, werkt dit beter dan potentiële klanten op te bellen via de telefoon.

• LinkedIn geeft u directe toegang tot uw doelmarkt, simpelweg vraag aan uw potentiële klanten of ze deel willen worden van uw netwerk.
• Is uw account meer dan een jaar actief, dan kunt u ook een automatiseringstool gebruiken om op schaal contact op te nemen met uw gebruikers. We raden u aan hiervoor contact op te nemen met een marketingbureau, omdat zij de automatisering kunnen aanpassen aan uw bedrijf en het juiste aantal leads per dag kunnen bereiken met een automatisch bericht dat naar uw doelmarkt wordt verzonden.
• Voordat u contact opneemt met potentiële leads, moet u ervoor zorgen dat uw account 100% is ingevuld. Kijkt een connectie naar uw account en ze vinden volledige informatie rond uw bedrijf, dan bouwt dit vertrouwen op rond uw merk.

 

5. Affiliate en influence marketing

 

Werk samen met influencers en affiliate partners. Affiliate en influence marketing is geweldig om meer verkeer naar uw website te loodsen en ook om meer te verkopen. Zowel affiliates als influencers gebruiken zowat dezelfde manier om uw producten te promoten, zij adverteren voor hun volgers en sturen leads door via hun advertenties op sociale media.

Het verschil tussen een affiliate en een influencer is dat een affiliate alleen wordt betaald wanneer hij uw product succesvol verkoopt en een influencer is iemand met een groot aantal volgers, u betaalt deze vooraf om uw product op sociale media te adverteren.

Beide zijn effectief, maar de ene kan relevanter zijn voor uw merk dan de andere. Een influencer is bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor visuele producten die u kunt dragen of gebruiken, zoals make-up, kledij, … Een affiliate partner kan geschikter zijn om eerder industriële producten, software of online cursussen te promoten.

 

Krijgt u bij het lezen van de tips al ideeën? Blijf in contact met ons om regelmatig tips uit de branche te ontvangen!

We behalen duidelijk registreerbare resultaten voor onze klanten in SEO, online adverteren en we bouwen identiteit op via webdesign. Als u wilt weten hoe u het verkeer voor uw website kunt verbeteren, neem vandaag nog contact met ons op voor een GRATIS 30 minuten durende digitale strategiesessie.